14/12/2017
Διδασκαλία

Φωνητικός κύκλος

Post Image

Ο Φωνητικός κύκλος είναι ένα συλλογικό μουσικό παιχνίδι αυτοσχεδιασμού με μοναδικό όργανο την φωνή.

Η Αγγελική διοργανώνει εργαστήρια Φωνητικού κύκλου, όπου χρησιμοποιεί την τεχνική που διδάχτηκε στην Νέα Υόρκη από τον Bobby McFerrin, τη Rhiannon και τον Bob Stollof. Τα εργαστήρια αφορούν στη γνώση και στην εμπειρία της συλλογικής έκφρασης και διάδρασης, στην ανάπτυξη της μουσικότητας και της εξερεύνησης των δυνατοτήτων της φωνής.

Στο Φωνητικό Κύκλο χρησιμοποιούνται βασικές αρχές μουσικής όπως: αρμονία, ρυθμική ακρίβεια, βαθιά ακρόαση και αυτοσχεδιασμός πάνω σε διαφορετικούς ρυθμούς, κλίμακες, μουσικά ιδιώματα, freestyle φωνητικά vocabularies και δομές.

Tο Εργαστήριο του Φωνητικού Κύκλου έχουν πραγματοποιηθεί  στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας (Nakas Circle Singing) μέχρι το 2021.

Επίσης, Εργαστήρια Φωνητικού κύκλου έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των Φεστιβάλ “Vitina World Jazz Festival” και “Windcraft Jazz festival” –Κύπρος, στη Μουσική Σχολή Δήμου Μετεώρων (2019 & 2017), στο Street art project-Δήμος Κηφισιάς (2019), Φεστιβάλ Melijazz 2018, Artventure Camp 2018-Λευκάδα, στο Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα («Κάθε Τρίτη Και Κάτι Άλλο» 2018), και στο 6ο Αrtventure Camp 2019.