27/01/2021
Νέα

Η Α. Τουμπανάκη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Post Image

Πρόκειται για διαδικτυακές συναντήσεις που οργανώνονται από τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με στόχο την επικοινωνία μέσω της μουσικής, στον σύνδεσμο: https://bit.ly/synolauth. Συντονίζει η Μαρία Θωίδου. Οι συναντήσεις είναι ανοιχτές σε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, σε απόφοιτους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και σε φοιτητές που δηλώνουν ενδιαφέρον από άλλα πανεπιστήμια της χώρας. 

Την Κυριακή 20/12/2020 στις 8 – 9μ.μ.  καλεσμένη η  Αγγελική Τουμπανάκη (Βοκαλίστρια, performer, PhD, παραγωγός, sound experimentalist, καθηγήτρια φωνής),  η οποία θα  αναλύσει  κομμάτια του project Drums Voice Jazztronica Duet που έχει δημιουργήσει με τον ντράμερ και συνθέτη Ηλία Δουμάνη και αποτελεί ένα πρωτοποριακό Nu Jazz ντουέτο τυμπάνων – φωνής. Το project ξεκίνησε από την ανάγκη των δύο μουσικών να πειραματιστούν, να εξερευνήσουν τα όρια του ήχου των οργάνων τους και να σχεδιάσουν ένα πολυεπίπεδο ηχητικό περιβάλλον με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων και προγραμμάτων. 

Επίσης θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ton νέο ηχογράφημα  που έχει ενορχηστρώσει μόνο με φωνές με τη χρήση  λούπας, το οποίο επίσημα θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2021. 

Μέρος της συνομιλίας θα ακουστεί το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου στις 12:00μ.μ. – 1:00 μ.μ στη ραδιοφωνική συχνότητα VOICE OF GREECE που υπάρχει στις τηλεοράσεις και στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ στη Φωνή της Ελλάδας.