Ημέρα της Μεσογείου: «Crossovers Duet» Αγγελική Τουμπανάκη – Θάνος Σταυρίδης

Hours and date:
28/11 at 20:00
Place:
Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης
Tickets:
Share:
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022.  20:00
«Crossovers Duet»: Από την παράδοση στη σύγχρονη φόρμα Η World Jazz βοκαλίστρια και performer Αγγελική Τουμπανάκη συλλέγει ήχους, ερευνά, ονειρεύεται. Έχοντας δεκαεφτά χρόνια μουσικής εμπειρίας και έρευνας στον κόσμο της σύγχρονης φωνητικής, της World, της ηλεκτρονικής και της τζαζ μουσικής, η Αγγελική δημιουργεί μουσικές συλλογικότητες και προτείνει εξαιρετικές παραστάσεις. Η ανάγκη της, η χαρά της και ο στόχος της είναι η ελεύθερη δημιουργική έκφραση και η διάδραση των ανθρώπων πέρα από μουσικά σύνορα και νόρμες.
Στο πολυσυλλεκτικό project «Crossovers»: από την παράδοση στη σύγχρονη φόρμα». η Αγγελική προσκαλεί τον σπουδαίο δεξιοτέχνη ακορντεονίστα και χρόνια συνεργάτη της, Θάνο Σταυρίδη και μαζί μας προσκαλούν να ενωθούμε και να αφεθούμε στα τραγούδια των παραδόσεων και της καρδιάς μας.
Σκοποί των Βαλκανίων, μελωδίες της Μεσογείου και της Ανατολίας, αναμειγνύονται με σύγχρονη αρμονία, crossover αυτοσχεδιασμούς και βοκαλισμούς. Οι δύο μουσικοί διασταυρώνουν ήχους, συναισθήματα, βιώματα και αφηγούνται με μοναδικό ερμηνευτικό τρόπο τις ιστορίες. Την ίδια στιγμή καταθέτουν απλόχερα το πάθος τους για τον αυτοσχεδιασμό και μας κάνουν μέρος στο αυθόρμητο μουσικό τους σύμπαν.
Το «Crossovers» είναι μια ανοικτή μουσική «αγκαλιά», μια γιορτή συναισθημάτων, ένα ταξίδι στον χρόνο, στους τόπους και τον δυνατό παλμό των μουσικών παραδόσεων του κόσμου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, στις 20:00.

Είσοδος ελεύθερη.
Διοργάνωση: Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο του Ιδρύματος Anna Lindh, την Arte Con Anima, το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο και τη Φωτόεσσα.
fb event:https://www.facebook.com/events/1191033798157969
Αγγελική Τουμπανάκη
Αγγελική Τουμπανάκη
Θάνος Σταυρίδης
Θάνος Σταυρίδης