ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ GAZARTE ME ΤΟ CROSSOVERS

Hours and date:
18/10 at 21:30
Place:
GAZARTE Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 11854
Tickets:
Share:
Artist Image

Η World Jazz βοκαλίστρια και performer Αγγελική Τουμπανάκη επιστρέφει στο αγαπημένο της Gazarte και παρουσιάζει, με τους σπουδαίους συνεργάτες της, το πολυσυλλεκτικό  «Crossovers: από την παράδοση στη σύγχρονη φόρμα» και μας προσκαλεί να ενωθούμε και να αφεθούμε στα τραγούδια των παραδόσεων και της καρδιάς μας, στις 18 Οκτωβρίου, στις 21.30

Με την κολεκτίβα Crossovers, ταξίδεψε φέτος σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό (Λονδίνο, Άμστερνταμ, Τελ Αβίβ), έσμιξε με εκλεκτούς μουσικούς και αντάμωσε καινούργιους φίλους (Γιάννης Κούτρας, Κωστής Μαραβέγιας, Γρηγόρης Ντάνης, Artventurers, Lior Tzemach, Erel Enosh και Dan Schachter). Εδώ και 15 χρόνια σε κάθε ταξίδι-project της ονειρεύεται, συλλέγει ήχους, διασταυρώνει βιώματα και συναισθήματα, και συνεχίζει έναν μουσικό διάλογο «πέρα από σύνορα και νόρμες».

Στην ταράτσα του Gazarte η Αγγελική με  καταξιωμένους μουσικούς της παραδοσιακής και τζαζ σκηνής δημιουργούν, δομούν τη στιγμή αβίαστα, συνθέτοντας ένα κράμα παραδοσιακής μουσικής και σύγχρονης φόρμας.

Ένα εκρηκτικό μουσικό πρόγραμμα: σκοποί των Βαλκανίων, μελωδίες της Μεσογείου και της Ανατολίας αναμειγνύονται με σύγχρονη αρμονία, crossover αυτοσχεδιασμούς και βοκαλισμούς. Ένα πολυδιάστατο ηχητικό περιβάλλον· τραγούδια ορόσημα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής ενορχηστρώνονται ευρηματικά με φυσικούς και ηλεκτρονικούς ήχους, λούπες και πολυφωνίες.  Παράλληλα παρουσιάζονται πρωτότυπες συνθέσεις από το world jazz δίσκο “Toubanaki & the Buzz Bastardz” (2015), ο οποίος απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και χαρακτηρίστηκε ως «ένας από τους καλύτερους της χρονιάς».

Η  Αγγελική αφηγείται με μοναδικό ερμηνευτικό τρόπο τις ιστορίες, καταθέτει απλόχερα το πάθος της για τον αυτοσχεδιασμό και μας κάνει μέρος στο αυθόρμητο μουσικό παιχνίδι της, και ποτέ δεν είναι το ίδιο!

Το «Crossovers» είναι μια ανοικτή «αγκαλιά», μια ξέφρενη γιορτή συναισθημάτων, ένα ταξίδι στον χρόνο, στους τόπους και τον μαγικό παλμό των μουσικών του κόσμου!

Συντελεστές:

Παντελής Στόικος: τρομπέτα, καβάλ, συνθέσεις

Γιάννης Παπαναστασίου: άλτο, σοπράνο σαξόφωνο
Βασίλης Κετεντζόγλου: κιθάρα, συνθέσεις
Απόστολος Καλτσάς: μπάσο, loops
Γιάννης Παπαγιαννούλης: multipercussion set
Ηλίας Δουμάνης: τύμπανα, pads
Αγγελική Τουμπανάκη: φωνή, loops, Fx

Καλλιτεχνική επιμέλεια – σύλληψη ιδέας

Αγγελική Τουμπανάκη @Toubanaki Music Projects

Πληροφορίες:
Ημερομηνία: Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020
Ώρα Έναρξης: 21:30

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 10€
Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό
Προπώληση: Ηλεκτρονικά στο www.viva.gr και τηλεφωνικά στο 11876

Gazarte Ταράτσα
Διεύθυνση: Βουτάδων 32-34
Περιοχή: Γκάζι, Αθήνα 11854, Στάση Κεραμεικός
Τηλέφωνο: 210 3460347, 210 3452277