Ο ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ / ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ
 
Η φωνή είναι ενα όργανο με εκπληκτικές αυτοσχεδιαστικές και ερμηνευτικές ικανότητες και ενα ισχυρό μεσο επικοινωνίας είτε μεσω της λεκτικής ομιλίας και της τραγουδιστικής φόρμας, είτε μέσω του διαφόρων άλεκτων ηχητικών μορφων.
 
  • ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣΗΣ (ανατομία και φυσιολογια της φωνής)
  • ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ (η φωνή πέρα από την μελωδική εκφορά του λόγου : extended vocals, πρώιμες ηχητικές μορφές, freestyle φωνητικά vocabularies).
  • CIRCLESONG TECHNIQUE / ΦΩΝΗΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Ένα συλλογικό μουσικό παιχνίδι αυτοσχεδιασμού με μόναδικό όργανο την φωνή… με στόχο την γνώση, το παιχνίδι, την ελευθερία μουσικής έκφρασης και την επικοινωνία.
 

 

«Nakas CircleSong «/ Σύνολο «Φωνητικού κύκλου»

Ένα συλλογικό μουσικό παιχνίδι αυτοσχεδιασμού με μόναδικό όργανο την φωνή.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο αφορά  στη γνώση και την εμπειρία του ομαδικού αυτοσχεδιασμού, της συλλογικής δημιουργίας και έκφρασης και την ανάπτυξη της μουσικότητας, την φαντασιας, μεσω της αυθόρμητης διαδρασης.
θα ασχοληθούμε με βασικές αρχές, όπως αρμονία, ρυθμική ακρίβεια, και βαθιά ακρόαση και θα αυτοσχεδιασουμε σε διαφορετικούς ρυθμους, κλίμακες, μουσικα ιδιώματα, freestyle φωνητικά vocabularies και δομές.
θα εναρμονιστούμε, θα συντονιστούμε και θα εξερευνήσουμε τις δυνατότητες της φωνής μας, δημιουργώντας ένα φωνητικό κύκλο , ενα φωνητικό παιχνίδι που κυρίως θα μας δώσει τη χαρά για την μουσική.

 

Δεν χρειάζεται καμμία ειδική μουσική γνώση, δεν χρειάζεται να πιστεύετε πως έχετε μία «καλή φωνή». Το εργαστήριο ειναι ανοιχτό για τραγουδιστές/οργανίστες όλων των επιπέδων.

 

“Improvisation involves coming into a situation without rigid expectations or preconceptions. We must keep going forward, fearful or not, and be ready for anything that comes our way. That’s how life is. Remembering that life can be full of surprises is always useful. We’re improvising all the time—it’s good to recognize that.”
—Bobby McFerrin